Троє польських студентів намагалися запалити фаєри на Личаківському кладовищі. Доповнено

2462 0
На місце події викликали працівників поліції та СБУ.
Фото: Духовна велич Львова

Фото: Духовна велич Львова

Троє польських студентів намагалися запалити фаєри на могилах польських військових поховань на Личаківському кладовищі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

«Після затримання охорона кладовища одразу викликала працівників поліціі та СБУ. Провокаторів передадуть правоохоронним органам», – написав Андрій Москаленко.

Речник СБУ Олег Олександров підтвердив Tvoemisto.tv цю інформацію, зазначивши, що група працівників СБУ виїхала на Личаківський цвинтар.

Також цю інформацію підтвердили в адміністрації музею. Тут додали, що подія сталась перед 11:00. Наразі на території цвинтаря також працює поліція для з'ясування обставин події.

Як повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції у Львівській області, правоохоронці встановили особи затриманих чоловіків – це іноземці віком 22, 24 та 26 років, які назвались студентами.

На місці події правоохоронці вилучили два використаних «фаєри». За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років. Вирішується питання про повідомлення іноземцям про підозру у скоєнні цього злочину та обрання для них запобіжного заходу.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!