Політична реклама

Цієї ночі синоптики обіцяють українцям суттєве похолодання

1121 0
Тріскучі морози почнуть захоплювати Україну у ніч на середу. Істотне зниження температури повітря почнеться в ніч на 25 січня зі східних і південно-східних областей України, прогнозує Укргідрометцентр.

"Зниження температури до 15-19 градусів морозу. Протягом найближчих днів це похолодання пошириться на всю територію України", - повідомив начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда. З його слів, через кілька днів нічні температури складуть в Україні від 15 до 20 градусів морозу, вдень - від -10 до -16 градусів. "Найхолодніше буде на лівобережжі, особливо в східних областях, і на півночі лівобережжя, де температура може досягати 22-28 градусів морозу. Найтепліше у Криму: вночі від -9 до -14, вдень від -2 до -8", - зазначив Кульбіда.

Він наголосив, що зміна погодних умов призведе до сильних хвилювань на морях, обмерзання суден, істотного погіршення видимості, що дуже серйозно ускладнить умови для судноплавства. З 4 по 7 лютого Гідрометцентр прогнозує короткочасне потепління, яке супроводжуватиметься випаданням мокрого снігу, а 8-9 лютого знову почнеться похолодання, але воно вже не досягне показників, які будуть наприкінці січня. Кульбіда додав, що ще довго у Карпатах і Криму буде зберігатися небезпека сходження снігових лавин. Також він вказав на те, що очікується перше замерзання морів у 2012-му, - інформує ТСН.

У зв’язку з погіршенням погодних умов управління ДАІ у Львівській областій рекомендує водіям не перевищувати ту швидкість руху, яка у даний момент і на даній ділянці дороги буде безпечною. Перед виконанням різних маневрів, у тому числі обгону, переконуватись, що вони не спричинить перешкод учасникам дорожнього руху.

Окрім того даївці нагадують водіям про те, що потрібно дотримуватись безпечної дистанції та бокового інтервалу: 

"Якщо виникла необхідність загальмувати, то не робіть цього різко. При цьому слід пам’ятати, що за умов ожеледиці на дорозі гальмівний шлях транспортного засобу є значно більшим.  Також закликаємо водіїв та пасажирів транспортних засобів користуватись пасками безпеки", - зазначено у повідомленні.

ТЕГИ: погода

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!