«Тихе» добро: у Києві зібрали понад 6 млн гривень на підтримку УКУ

1818 0
3-го грудня у столиці відбувся 9-й благодійний вечір та тихий бенкет на підтримку Українського католицького університету, яким завершилася 7-річна кампанія з розвитку закладу. Жертводавці та спонсори задекларували 6,5 млн гривень на діяльність університету у Львові, та ще 2,5 млн пообіцяли передати для новоствореного центру УКУ в Києві.
Фото: ucu.edu.ua

Фото: ucu.edu.ua

Такий захід, на який запрошують українських бізнесменів, діячів культури та мистецтва, громадських та релігійних представників, став уже традиційним. На благодійному вечорі активісти університету звітують про те, що вже вдалося зробити, та запрошують до співпраці нових доброчинців, – повідомляють на офіційному сайті закладу.

Зокрема, для того, щоб отримати запрошення на захід, відвідувачі могли скористатися 4-ма спонсорськими можливостями: бронзовою (2,5 тисячі доларів), срібною (5 тисяч доларів), золотою (10 тисяч доларів) та платиновою (15 тисяч доларів).

Зібрані кошти використають для фінансування діяльності університету: відкриття нових навчальних програм, розвиток інноваційних досліджень, докторантуру тощо. Крім того, коштом отриманої допомоги надаватимуть стипендії студентам, які за політикою УКУ сплачують лише 20% вартості навчання, а решту 80% покривають спонсори.

Також традиційно в столиці провели «Тихий бенкет». «Відомі митці (не тільки художники) надавали свої твори для реалізації на нетрадиційному аукціоні. Особливість полягає в тому, що люди не змагаються за покупку, перебиваючи один одного, а записують наступний крок у спеціальній картці, що лежить під кожним твором. У визначені терміни, учасники бенкету вписують своє ім’я у відповідних картках, а фінальну суму, яку за предмет готовий заплатити переможець, наприкінці бачать усі. Цьогоріч свої твори представили різноманітні митці, серед яких – львівська майстриня Роксоляна Шемчук», – описала подію для Tvoemisto.tv Марія Чубата, керівник відділу інформації УКУ.

«Нам так бракує сьогодні добрих новин. Добрих новин в Україні, для України, з України. Дума, поза межами багато хто говорить про втому від України, українського питання. Відтак питання добрих нових з України – питання державної безпеки, нашого розвитку, можливості упевнено дивитися вперед. Ми живемо в стані  війни. Тому так потрібні добрі новини в Україні. Приклади маленьких, але справжніх перемог, щоб ми бачили, що можемо не лише боротися і триматися, але й перемагати. Нам потрібно добрих нових для України. Щоб ми відчули себе народом, що має багато що дати – не тільки собі, але я й поділитися з ближнім і зі світом. Такою доброю новиною – в Україні, для України і з України – є Український католицький університет. Підтримуючи університет, ви співпрацюєте з доброю новиною. Добра новина в християнському ключі називається Євангелієм – «доброю вісткою». Ви є співтворцями цієї доброї вістки», – подякував гостям Блаженніший Святослав, Отець і Глава УКЦ.

Нагадаємо, 1-го грудня у столиці відбулося відкриття Київського центру УКУ. Університет прагне ділитися досвідом у підвищенні якості особових стосунків і освіти, які вдалося розвинути у Львові.

Довідка. Кампанія з розвитку Університету «Нове покоління для нової України!» розпочалася у 2010 році. Тоді в УКУ діяло два факультети, шість основних освітніх програм. Сьогодні в університеті – шість факультетів, вісім бакалаврських, 19 магістерських та аспірантських програм, 22 освітніх інститути та центри. Завдяки підтримці благодійників із різних країн та континентів за ці роки вдалося  побудувати інноваційний студентський колегіум, багатофункційний навчальний корпус, унікальну університетську церкву Святої Софії – Премудрості Божої, розпочато будівництво Центру імені Митрополита Андрея Шептицького.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!