УКУ зібрав 25 млн грн на благодійному вечорі в Києві

575 0
Такий благодійний вечір проходить щороку. Ці кошти передбачать на розвиток університету.
Фото: УКУ

Фото: УКУ

У столиці, 2 грудня, відбувся Вечір благодійності на підтримку Українського католицького університету. Під час заходу вдалось зібрати 25 мільйонів гривень на розвиток УКУ. Крім того, благодійники заснували 61 студентську та 10 професорських стипендій. Про це повідомили у пресслужбі закладу.

«Шістнадцятий Вечір благодійності у столиці об’єднав близько 170 приятелів і благодійників університету, які спільно зібрали кошти для талановитих студентів та викладачів. Почесними промовцями вечора стали Глава УГКЦ, Великий канцлер УКУ Блаженніший Святослав. Під час прямого включення зі США гостей також привітали президент УКУ, архиєпископ і митрополит Філадельфійський Борис Ґудзяк, та історик, професор Єльського університету Тімоті Снайдер», – йдеться у повідомленні. 

Вечір благодійності розпочався з інтелектуальної дискусії на тему «Як Україні виростити крила?». Участь у ній взяли  магістр богослов’я УКУ, викладач Бізнес-школи, військовослужбовець ЗСУ Андрій Андрушків, співвласник «Нової пошти», співзасновник та президент «Спілки українських підприємців» Вячеслав Климов, керівник Офісу інновацій УКУ Олексій Молчановський, керівниця Школи права УКУ Світлана Хилюк. 

Читайте також: УКУ разом із ексмером Вроцлава зібрали кошти на мікроскоп для військового госпіталю

«Сьогодні ми з вами живемо в борг, за рахунок позиченого часу, який здобувають для нас наші захисники і захисниці. Це має бути продуктивний час. Нашим першочерговим завданням як академічної спільноти є генерувати надію, візію майбутнього нашої країни і спроможність її втілювати. Над творенням університету працюють багато людей. Насамперед  – викладачі, працівники, адміністрація і студенти. Але УКУ — це також ви, гості сьогоднішнього благодійного вечора. Сила УКУ була, є і буде у дієвій причетності багатьох тисяч людей в Україні та за кордоном до місії університету і її втілення. Творімо наш університет разом!», - сказав ректор УКУ Тарас Добко
 

Під час заходу учасники також переглянули фільм про діяльність Українського католицького університету за минулий рік.

Нагадаємо, у червні цього року новим ректором УКУ  став Тарас Добко. Його обради шляхом таємного голосування.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!