Чехія планує спростити отримання робочої візи для українців

2424 0
Про це заявила міністерка праці і соціальних справ Чеської Республіки Ярослава Нємцова.
Фото Filip Jandourek

Фото Filip Jandourek

У Чехії працюють над спрощенням процедури отримання довготривалої робочої візи для українців до 90 днів. Про це повідомляє Radio Praha з посиланням на міністерку праці і соціальних справ Чеської Республіки Ярославу Нємцову, яка минулого тижня перебувала з робочим візитом в Україні.

За її словами, у Чехії є дефіцит працівників у соціальній сфері та догляду за хворими, а також робітників технічної кваліфікації та будівельників. У квітні Чеська Республіка мала понад 25 тис. доступних для працевлаштування вакансій. 

Читайте також: Куди українці можуть їздити без віз у 2018 році. Перелік країн

«Ми не можемо знайти працівників серед чехів, тому маємо запрошувати на роботу людей із закордону. Тож відразу звернулися до України, тому що наші традиції та культура досить близькі. Окрім того, самі ж українці хочуть працювати та шукають роботу», – сказала Нємцова.

За офіційними даними, у Чехії працює орієнтовно 70 000 українців. Однак процес оформлення візи та працевлаштування досить проблемний. Як пише Radio Praha, інколи бюрократична тяганина з отриманням довгострокової візи може затягнутися на дев’ять або й більше місяців. Цього року чеський уряд збільшив квоту українців як потенційних робітників з України до 19 600, які, як очікується, отримають довготривалі робочі візи вже за новими правилами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!