У Лос-Анджелесі роздали статуетки Оскар 2021. Повний перелік переможців

1778 0
Через коронавірус церемонія пройшла на два місяці пізніше і в вузькому колі номінантів.
Фото: National Public Rafio

Фото: National Public Rafio

Цієї ночі у Лос-Анджелесі пройшла 93-а церемонія вручення премії «Оскар», яку щорічно присуджує Американська академія кінематографічних мистецтв і наук за видатні заслуги в галузі кінематографу. Через коронавірус церемонія пройшла на два місяці пізніше і в вузькому колі номінантів. Хто отримав статуетки:

Тріумфатором премії стала «Земля кочівників» і отримала нагороду за найкращий фільм. Раніше він вже зібрав найбільшу кількість нагород на BAFTA Film Awards 2021.

Крім головної нагороди, стрічка про американських кочівників Хлої Чжао також отримала статуетки за найкращу режисуру і найкращу жіночу роль (Френсіс Макдорманд). Сама Хлоя Чжао стала другою жінкою в історії, яка здобула перемогу в номінації Найкращий режисер.

Найкращу чоловічу роль отримав Ентоні Хопкінс («Батько»).

Актрисою другого плану стала Юн Е Чжон з «Мінарі» і це перший акторський «Оскар» для корейського актора/актриси.

Найкращим актором другого плану визнали Деніела Калуя за фільм «Іуда і Чорний месія».

Стрічка «Манк» Девіда Фінчера цьогоріч стала лідером за кількістю номінацій, проте фільм здобув перемогу лише у двох категоріях: за найкращу операторську роботу та найкращу роботу художника-постановника. У той же час «Чиказька сімка» в підсумку залишилася без нагород, хоча претендувала на шість.

Найращий сценарій у «Песпективної дівчини», а найкращий адаптований сценарій у «Батька».

Дві нагороди отримала «Душа» Pixar – найкращий анімаційний фільм і найкраща музика.

«Тенет» Крістофера Нолана отримав «Оскар» за спецефекти. «Ще по одній» (Данія) – найкращий фільм іноземною мовою. Із повним переліком переможців можна ознайомитися за посиланням



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!