У трамваях і тролейбусах Львова квитки перевірятимуть контролери й активісти

5267 3
Від сьогодні, 11-го травня, у Львові знову перевірятимуть квитки в електротранспорті.
фото: theinsider.ua

фото: theinsider.ua

Як розповів під час прес-конференції речник ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар, щомісяця «Львівелектротранс» отримує близько 4 млн грн від продажу квитків, ще близько 1 млн грн підприємство втрачає через пасажирів, які не платять за проїзд. Тепер квитки перевірятимуть спільні мобільні групи контролерів та представників громадського формування «Патріоти», інформує zaxid.net.

«Зараз у нас є контролери, ситуативно допомагають представники «Муніципальної дружини». Але, як показує практика, контроль, який був раніше, не був ефективним», – зазначив Іван Бондар.

Читайте також: У Львові під час руху загорівся трамвай

ГФ «Патріоти» стежитимуть за порядком, перевірятимуть квитки, але штрафувати порушників зможе лише контролер ЛКП «Львівелектротранс». Однак, представники «Патріотів» зможуть доставляти до відділів поліції пасажирів, котрі чинять спротив контролерам або хуліганять у електротранспорті. Згідно із законодавством, представники офіційно зареєстрованого громадського формування мають право допомагати правоохоронцям в охороні порядку, пошуку зловмисників, забезпеченні безпеки дорожнього руху тощо.

Читайте також: Львів’ян закликають не залишати використані квитки в трамваях

За словами Ірини Барабанової, до ГФ «Патріоти» входять екс-працівники правоохоронних органів, учасники АТО та просто небайдужі львів’яни, які пройшли відбір.

Наразі кількість контролерів і активістів буде невеликою – десять працівників «Львівелектротрансу» та п’ять представників ГФ «Патріоти», які разом з контролерами здійснюватимуть контроль на громадських засадах у вільний від основної роботи час. Ні контролери, ні активісти не матимуть спеціальної форми. У контролерів будуть лише посвідчення і жетон контролера та працівника «Львівелектротрансу», а у активістів – посвідчення члена ГФ.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
12 Квітня, 2018 09:45
Вікторія Погоджуюсь з попередніми коментаторами. А також не розумію чому не дійсна залікова книжка під час перевірки контролера, адже це такий ж документ як студентський квиток, а якщо, наприклад, студент загубив студентський і відновлює? А з собою має лише залікову книжку? Головне, щоб було підтвердження, що особа є студентом! Чомусь таких випадків законодавці не продумали, що думаєте з цього приводу?
2 Лютого, 2018 16:52
Катерина Було би добре,щоб контролери хоч трохи знали свої повноваження і права, а також права пасажирів, та не перетворювалась на банальних "вибивачів" грошей. Здебільшого вони не з'ясовують обставин і порушують права пасажирів.
13 Травня, 2017 15:03
Nemo Якщо трамвай ламається через зупинку, на якій ти зайшов і оплатив проїзд, то хто має відшкодовувати та кого з начальників штрафують??? Якщо ти купив місячний проїзний, а трамваї ламаються через день і ти їздиш на маршрутці, то хто відшкодовує і кого з начальників штрафують??? Постійні поломки, трамваї горять, затримки, взимку - холодно, бруд в салоні. Тому за ці "якість та комфорт перевезення в електротранспорті" мали, насамперед оштрафувати когось з начальників або звільнити, а тоді можна за "зайців" братися. Бо привикли: сервісу ніякого, але давай плати.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!