У Львові буде унікальний парк із іменними лавочками. Візуалізація

4802 0
На Сихові у Львові створюють парк духовної культури імені Івана Павла II. Згідно з проектом, на його території з’являться катехитична школа, бульвар, велика дитяча зона з атракціонами та Хресна дорога. Загальна вартість проекту – 50 млн. грн. Термін реалізації проекту – 5 років. Лісопарк має площу 98 га. Про це Tvoemisto.tv повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
http://ua.igotoworld.com/

http://ua.igotoworld.com/

Локація

Парк буде розташований у найбільшому житловому масиві Львова - на Сихові, біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці (УГКЦ). Тут 26 червня 2001 року біля новозбудованого храму відбулася зустріч Отця Івана Павла ІІ Папи Римського з молоддю, на яку прийшло близько півмільйона людей. Відтоді на честь Понтифіка названо площу, а храм має подвійну адресу: просп. Червоної Калини, 70 та Майдан папи Івана Павла ІІ, 1. Поряд із храмом розташовано пам’ятник п. Івану Павлу ІІ.

Проект

Проект парку передбачає комплекс заходів: будівництво за Церквою Катехитичної школи; будівництво за Катехитичною школою Бульвару ім. св. Папи Римського Івана Павла ІІ (ширина – 10 м); облагородження лісопаркової смуги з облаштуванням Хресної дороги (лісопаркова смуга за будівлею Сихівської РА).

Унікальність

Це буде перший парк духовної культури в Україні. Хресна Дорога буде східнохристиянського обряду, матиме тактильне покриття, тобто буде пристосована до людей з особливими потребами. На найбільших вузлах у парковій зоні будуть розміщені мобільні кав’ярні. На площі понад 40 га буде розміщено мінімум 4 громадські туалети. Також буде прокат спорядження: велосипедів, лиж, роликів. У парк буде щонайменше 8 входів, а пішохідний бульвар, який буде проходити попри церкву, вестиме до парку. Головний вхід буде розміщений збоку проспекту Червоної Калини. На майбутнє запланували облаштування фонтанчиків, великої дитячої зони з атракціонами, навчальною та спортивною зонами.

«Я маю таку ідею, щоб мешканці Сихова, і взагалі Львова, долучались, наприклад, і могли мати можливість тут свої іменні лавочки. Я готовий виступити ініціатором – наша родина готова придбати одну лавочку і подарувати її для цього парку. Так кожен може зробити. Чи з дня народження зробити такий подарунок, чи з дня одруження. Це було б дуже корисно. Така традиція є в багатьох країнах світу», - прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

Що зроблено?

Вже зараз у парку стартували роботи:  тут завершують облаштування плиткою центральної доріжки – від вул. Лісної до вул. Хоткевича – шириною близько 4,5 м. Також біля вул. Хоткевича необхідно ще облаштувати сходи. Наступний етап – зробити вздовж доріжки освітлення та встановити лавочки, однак на це необхідно ще 2,2 млн грн.

Вартість, замовник

Замовник робіт – ЛКП «Зелений Львів». Підрядник – ТОВ «К-Інвест». Загальна вартість проекту – 50 млн. грн. Термін реалізації проекту – 5 років. Парк буде мати 48 га в першому етапі.

«В цьому році ми замощуємо доріжки, також тут будуть велодоріжки, буде достатньо якісна інфраструктура – лавочки, освітлення», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як повідомляє керівник Сихівської РА Ірина Маруняк, роботи з облаштування парку стартували у березні. Це – лише перша черга розробленого торік проекту, реалізація якої передбачає використання близько 5,6 млн грн. На виконання цих робіт замовник ЛКП «Зелений Львів» цього року отримав 1,650 млн грн, а торік – 1,176 млн грн. За актами виконаних робіт використано уже 1,730 млн грн.

«Цього року необхідно прокласти ще одну перпендикулярну до центральної доріжку та збудувати радіальні доріжки під Хресну дорогу», – зазначає Ірина Маруняк.

Нагадаємо, спершу біля Храму Різдва Пресвятої Богородиці було закладено сквер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!