Політична реклама

У Львові єдиний водний комплекс використовує озон та сіль замість хлору

2327 1
Львівський аквапарк «Пляж» продемонстрував систему фільтрації та дезінфекції води, аналогів якій немає у Львові. Водний комплекс став першим, що за день фільтрує понад 6 млн. літрів води, не використовує хлор, а дезінфекцію здійснює методами гідролізу розчину кухонної солі та озонування.

Агресивну дезінфекцію води хлором, перевищення концентрації якого згубно впливає на слизові оболонки та легеневі тканини людини, в аквапарку «Пляж» замінили на екологічні варіанти: знезараження води гіпохлоритом натрію, який здобувають шляхом гідролізу розчину кухонної солі, та озонуванням дитячого басейну. Завдяки озонуванню, яке знебарвлює і дезодорує воду, не спричиняє жодних змін її мінерального складу та перетворенню в кисень надлишку озону, дитячий басейн комплексу придатний навіть для немовлят. Щотри години цілодобово власна хімічна лабораторія аквапарку проводить аналіз води в басейнах і, в разі потреби, коригує подачу дезінфікуючої речовини.

Для очищення води використовують фільтраційну систему, яка не має аналогів у жодному з басейнів Львова. Вода проходить механічне очищення у спеціальних ємностях із кварцевим піском та антрацитовою крошкою різних фракцій і через теплообмінник надходить у басейн. Протягом однієї доби вся вода басейнів аквапарку (3 066 000 л) проходить два повні цикли очищення із систематичністю: дитячий басейн – кожні 40 хв., розважальний і канали гірок – кожні 4 год., спортивний – кожні 8 год.

Такі заходи сформували цілком новий підхід до водних видів спорту: зробили їх доступними для найширшої аудиторії: від немовлят до професійних спортсменів, оскільки вплив на здоров’я плавця в аквапарку визначає лише користь фізичних навантажень.

Детальніше про технологію очистки води в аквапарку «Пляж» дивіться у понеділок, 11 січня у відеосюжеті Інтернет-телебачення «Твоє місто».


Читайте також:
27 Лютого, 2019 20:28
Петро Це частково брехня з соліспраді ро[***] гіпохлорид це і є хлор в день використовують до 4000 тис літрів хлору а також до 60 -80 літріа килоти сірчаноі та соляноі 13-20 % це все для вашого здоровя
здолвя ваше мало кого цікавить
А травми тим більше
Коли ви оплатили послугу то в чеку відразу написано що травми це ваш головний біль
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!