У Львові ліквідували конвертаційний центр

1745 0
Обіг нелегальної структури склав 50 млн гривень.
Фото: головне управління ДФС у Львівській області

Фото: головне управління ДФС у Львівській області

Працівники податкової міліції Львівщини припинили діяльність конвертаційної схеми, учасники якої займалися мінімізацією податкових платежів та конвертували кошти в готівку за допомогою фіктивних операцій, інформує прес-служба головного управління ДФС у Львівській області.

Загальна сума оборотів на розрахункових рахунках фіктивних підприємств конвертаційної схеми склала близько 50 млн.грн.

Читайте також: В Україні хочуть ліквідувати податкову міліцію

За результатами проведених обшуків в місцях проживання фігурантів та у транспортних засобах, виявлено печатки 19 підприємств, кліше підписів, підписані бланки з відтисками печаток, комп’ютерні системні блоки з програмами для подачі електронної звітності та реєстрації податкових накладних. Також поліція знайшла паспорти, пенсійні посвідчення фізичних осіб, флеш носії інформації, чорнові записи про видачу клієнтам готівкових коштів, кредитні картки, чекові книжки на отримання готівки в касі банківських установ від імені «фіктивних» підприємств.

Як нагадують податківці, кримінальна відповідальність за ухилення від сплати податків в особливо-великих розмірах передбачає штраф від 255 до 425 тисяч гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!