У Львові медики вирізали пухлину дівчинці, якій лікували кашель

3855 0
Спершу крім легкого покашлювання і незначного підйому температури дитину більше нічого не турбувало.
Фото: ЗУСДМЦ

Фото: ЗУСДМЦ

Львівські медики вирізали 13-річній дівчинці пухлину, яка заважала їй дихати. Спершу сімейний лікар призначав їй лікування кашлю. Про це повідомили у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. 

«Хвороба почалась із легкого покашлювання і незначного підйому температури. Крім цього, дівчинку більше нічого не турбувало. Медикаментозне лікування кашлю, призначене сімейним лікарем, не допомогло», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Львівські лікарі прооперували руку 12-річному юнаку, пересадивши нерв із іншої ділянки кисті

Дитина, яка до цього часу не мала проблем із здоров’ям, перестала ходити у школу через утруднене дихання. В лікарню вона потрапила у важкому стані: дівчинка задихалась і постійно потребувала кисню. Під час УЗД-обстеження у районній лікарні виявили пухлину, яка стискала дитяче серце і легені.

Після біопсії та гістологічного обстеження медики встановили діагноз – тератому переднього середостіння. Це доволі рідкісне захворювання, яке можуть діагностувати у різному віці. Станом на сьогодні дівчинка одужала, почувається добре, має гарний апетит і хороший настрій, щодня надуває кульки, розробляючи легені, але її ще чекає період реабілітації.

Нагадаємо, що львівські лікарі видалили з голови 12-річного хлопця п'ятисантиметрову пухлину. Усе почалося з того, що хлопець почав скаржитися на головний біль, також йому часто паморочилося, з'являлася нудота, похитування при ходьбі, порушення координації та моторики. Обстеження показало, що й голові дитини пухлина, яка і є причиною погіршення стану.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!