Львівські лікарі видалили з голови 12-річного хлопця п’ятисантиметрову пухлину

3162 0
Через пухлину у хлопця часто боліла голова та турбували запорочення і нудота.
Фото: 1 ТМО

Фото: 1 ТМО

Нейрохірурги Львівської лікарні швидкої медичної допомоги та дитячої лікарні на Орлика із голови 12-річного Дмитра успішно видалили п’ятисантиметрову пухлину, яка загрожувала його здоров’ю та життю. Про це повідомляє Перше ТМО Львова, куди входять лікарні.

Читайте також: Робот у Львові вперше «прооперував» жінку із рідкісною патологією стравоходу

Усе почалося з того, що хлопець почав скаржитися на головний біль, також йому часто паморочилося, з'являлася нудота, похитування при ходьбі, порушення координації та моторики. Обстеження показало, що й голові дитини пухлина, яка і є причиною погіршення стану.

Новоутвір був розташований у небезпечній ділянці головного мозку – мозочку. Пухлина стискала судини та структури мозку, що загрожувало порушенням зору та координації та тонкої моторики.

Читайте також: Львівські лікарі прооперували руку 12-річному юнаку, пересадивши нерв із іншої ділянки кисті

Нейрохірурги лікарень під час операції провели інтраопераційну ультразвукову діагностику за допомогою спеціального апарату, що дозволило оцінити глибину залягання утвору та його межі й максимально точно повністю ліквідувати пухлину розміром близько 5 см. Усе відбулось без неврологічних порушень.

На щастя, пухлина виявилася доброякісною, тому подальшого лікування, тобто хіміо- та променевої терапії Дмитрику не потрібно.

Зараз хлопця вже не турбують головні болі та запаморочення і його вже виписали додому.

Нагадаємо, що у Львові прооперували 57-річного чоловіка, який майже 10 років ходив навприсядки через «закам’янілі» колінні суглоби. Через хворобу ноги у 57-річного Ігоря зігнулися під кутом 90 градусів. А напередодні, у Західноукраїнському медичному центрі прооперували 17-річного хлопця з лійкоподібною деформацією грудної клітки. Операцію провели за допомогою нового методу для контролю болю в післяопераційному періоді. Також нещодавно львівські лікарі відновили рухи руки 12-річному Юркові з Львівщини, який ще влітку, граючись із братом, сильно травмувався.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!