У Львові на костел святого Лазаря повернули відреставровані рельєфи. Фото

2724 0
Рельєфи були поруйновані.
Фото: Дмитро Тарадайка

Фото: Дмитро Тарадайка

На мур костелу святого Лазаря встановили відреставровані рельєфи. Їх відновила група реставраторів під керівництвом Ані Кудзі за кошти Міністерства культури Польщі.

«Ці рельєфи були поруйновані не лише через вік. Вони були надщерблені, було багато біонаростів, графіті та були механічні пошкодження. Щоб повернути їх після реставрації на місце, необхідно було облаштувати простір вздовж муру», – повідомила начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Тут відреставрували мур та облаштували пішохідний простір.

Костел і шпиталь святого Лазаря є комплексом будівель у Львові, що відносяться до XVIІ–XIX століть і мають статус пам'яток архітектури. Серед них костел св. Лазаря – пам'ятка епохи Ренесансу з елементами готики та кілька ренесансних шпитальних приміщень. Шпиталь св. Лазаря був заснований членом Вервечкового братства, Мареком Шарфенберґером-Остроґурським у 1616 році. 

Фото Дмитра Тарадайки/Твоє місто

 

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!