У Львові на вулиці розлили понад кілограм ртуті. Фото

5146 0
Львівські рятувальники зібрали ртуть та провели демеркуризацію.
Фото: ГУ ДСНС України у Львівській області

Фото: ГУ ДСНС України у Львівській області

У Львові на вул. Кривчицька дорога, 81 рятувальники зібрали 1,3 кг ртуті. Подія трапилась учора, 3 березня, повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Львівській області.

Про ртуть повідомили перехожі, її збирали працівники відділення радіаційно-хімічного та біологічного захисту. Рятувальники механічним способом зібрали розлиту ртуть та провели демеркуризацію. Усього на місці був 1,3 кг ртуті.

Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Метал передали в управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради на подальшу утилізацію.

Додамо, що при виявленні, розбитті та пошкодженні ємностей із ртуттю (градусників, колб і т.д.), потрібно негайно звертатися за номерами 297-59-11, 261-40-83, 261-42-39, 261-44-61. А при потраплянні навіть невеликої кількості ртуті чи її сполук в організм людини, потрібно негайно звернутися за медичною допомогою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!