У Львові нависають небезпечні бурульки. У мерії кажуть, що за вчора зняли їх із 250 будинків

1748 0
Для того, аби зняти бурульки з дахів та снігові намерзання, залучають, зокрема, і альпіністів.
Фото: Надія Марченко

Фото: Надія Марченко

У Львові за вчорашній день зняли бурулі з 250 будинків і 12 закладів освіти. Місця, де нависають бурулі, обгороджують сигнальними стрічками. Про це повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

Читайте також: Львів'янка зламала ногу на нерозчищеній дорозі. Каже, що подаватиме до суду 

«Комунальні служби міста продовжують роботу з усунення наслідків негоди. Зараз основна проблема – це намерзання бурульок і намети снігу на дахах. Тому для їх усунення залучаємо вишки або професійних альпіністів. До роботи вчора ми залучили 9 одиниць спецтехніки. Роботи тривають. Закликаємо мешканців бути обережними й уважними», – розповідає Олександр Одинець.

За його словами, якщо відбулося падіння бурульки чи снігу і пошкодження майна, то першочергово можна телефонували на «гарячу лінію міста» за номером 1580. Такі звернення розподіляють за виконавцями для реагування. Можна телефонувати до балансоутримувача будинку – управлінську компанію чи ОСББ, а також в районну адміністрацію або департамент житлового господарства та інфраструктури.

«Відшкодовувати збитки за пошкодження майна чи травмування перехожих має власник чи балансоутримувач будинку або ж особа, яка відповідає за належний стан будівлі», – додає посадовець.

Читайте також: У центрі Львова дівчину травмувала бурулька. Потерпіла – у лікарні

Нагадаємо, що у центрі Львова на львів’янку з даху впала бурулька, через що жінка отримала травму ноги і зараз знаходиться у лікарні. За цим фактом співробітники львівського районного управління поліції проводять перевірку. Також львів’янка Галина Калина вчора, 15 лютого, послизнулась на льоду на проїжджій частині вулиці поблизу свого будинку на Грекова, упала і зламала ногу. До цього вона декілька разів скаржилась на нерозчищені дорогу і тротуар на «гарячу лінію міста». Жінка планує скаржитися у правоохоронні органи.



+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!