У Львові збудували Патріарший дім для Глави УГКЦ

3650 0
Учора, 7 квітня, Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав та члени Синоду єпископів освятили приміщення Патріаршого дому у Львові, який знаходиться поруч Львівської духовної семінарії Святого Духа та філософсько-богословського факультету Українського Католицького університету. Про це інформують у департаменті інформації УГКЦ.
фото: news.ugcc.ua

фото: news.ugcc.ua

Як відомо, одинадцять років тому Блаженніший Любомир, тодішній Глава УГКЦ, переніс свій осідок до Києва. Попри це, велика частина Патріаршої курії залишалася у Львові. До цього часу церковні структури у Львові не мали свого приміщення для того, щоби розвивати діяльність Патріаршої курії.

«Це історична подія, бо Глава Церкви знову отримав свій дім в княжому Львові. Ми його назвали Домом Благовіщення Пречистої Діви Марії і в ньому поблагословили маленьку церковцю», – розповідає Блаженніший Святослав.

Глава Церкви переконаний, цей дім стане «батьківським домом для усіх дітей Церкви»: «Дім буде центром, де зустрічатимуться і співпрацюватимуть різні церковні структури – Патріарша курія, УКУ, Львівська Духовна Семінарія Святого Духа УГКЦ, представники Львівської архиєпархії і не тільки».

У Патріаршому домі буде помешкання Глави УГКЦ та його співпрацівників, офіси комісій Патріаршої курії, Живе ТБ, «Живе радіо Воскресіння», а з часом офіс Благодійного фонду «Карітас». А ще саме тут планують проводити Синоди Єпископів УГКЦ.

Важливо зазначити, адміністративною роботою, щодо завершення будівництва Патріаршого дому займався отець Богдан Прах, ректор УКУ.

Читайте також: Люди Твого міста: Отець Богдан Прах: «Як не боятися бажати великого»

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!