Політична реклама

У Львові почались спекуляції на темі Майдану

888 0
У Львові почала з’являтися спекулятивна інформація щодо постраждалих на Майдані, які начебто не отримують відповідної допомоги або потребують коштів на лікування.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, інформує кореспондент Вголосу.
 

За словами Зуба, в соціальних мережах з’являються повідомлення щодо постраждалих, які начебто не отримумують належної допомоги: пацієнтам приділяють мало уваги, до них майже не приходять, їм у чомусь відмовляють тощо.

«Насправді це не відповідає дійсності по факту, бо цих пацієнтів кожного дня обходять лікуючі лікарі, завідуючі відділенням, соціальні працівники», – додав він.

Також Зуб зазначив, що існують й повідомлення іншого змісту. Для прикладу, за  словами Зуба, працівники 8-ї лікарні передали йому оголошення, розміщене раніше в одному селі Львівської області. У повідомленні йшлося про те, що «у 8-й лікарні перебуває пацієнт із паралізованими ногами і  потребує грошей». Кошти на лікування постраждалому усі охочі можуть переслати на номер карткового рахунку, який зазначений у повідомленні.

«Пише «переводьте кошти на такий то рахунок», хоча в дійсності пацієнт уже давно перебуває на лікуванні у Польщі. Такі от спекуляції, що «давайте гроші, нам треба там когось лікувати – існують», –  додав він.

Володимир Зуб звернувся до усіх небайдужих, щоб вони були пильними у цій ситуації, а якщо є намір передати кошти постраждалим чи загиблим, потрібно звертатися у відповідні центри при церквах. «Там є створений єдиний рахунок, також з кожним постраждалим та родичами загиблих контактують, тому кошти будуть правильно і цільово направленні», – додав він.

Також Зуб зазначив, що усі постраждалі активісти перебувають під пильним наглядом і усім забезпечені. «Дуже багато ми отримали спонсорської і гуманітарної допомоги від різноманітних фізичних та юридичних осіб. В перші дні ми писали листи в Польщу, в Австрію і Київ із тим, що нам потрібна підтримка. І сьогодні ми цю підтримку отримали», – додав він. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!