У Львові помер викладач та науковець Олег Гринів

14537 0
У доробку Олега Гриніва – понад 500 наукових праць, серед яких 20 монографій, 7 посібників, а також 16 художніх книг.
Фото: Львівський державний університет фізичної культури

Фото: Львівський державний університет фізичної культури

У Львові помер науковець та викладач Львівсього державного університету фізичної культурита Олег Гринів. Про це повідомив на своїй стоірнці його студент Богдан Кушнір.

«Не стало Олега Гриніва. Він був моїм викладачем в університеті Франка, ми товаришували зі студентських років. Він писав цікаві та патріотичні статті для "Молоді України", "Голосу України" та інших видань. Прекрасна людина, блискучий викладач і науковець. Мав тонке почуття гумору і був дуже позитивною людиною», – повідомив Богдан Кушнір.

Довідка

Олег – учений, педагог, письменник, журналіст і блогер. Він напрацював великий теоретичний доробок з української націології, висвітлений у багатьох публікаціях, обґрунтував дві оригінальні концепції – вітакреатизму як різновиду філософії персоналізму й концепцію «Українці у Другій світовій війні».

Народився 20 лютого 1940 р. в с. Малогорожанка Миколаївського району Львівської області. У 1990–1992 рр. Олег Іванович очолював управління культури Львівського облвиконкому й розробив програму реформи культурно-освітньої роботи на обласному рівні.

Науковець досліджував історичні й теоретичні проблеми української націології, національне державотворення та геополітичні проблеми незалежної України. Також у його фокусі було духовне відродження українського народу та українсько-російські відносини. Крім того, він вивчав історію світового й національного філософського процесу.

У доробку Олега Гриніва – понад 500 наукових, науково-публіцистичних і навчально-методичних праць, серед яких 20 монографій, 7 посібників, а також більше ніж 30 методичних розробок. Як письменник видав 16 художніх книг.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!