У Львові пройде хода на честь блаженного Якова Стрепи

5393 0
Маршрут ходи відбуватиметься вулицею Личаківська 49а через площу Митну, вулицю Підвальну, Руську, площею Ринок та площею Катедральною.
Фото: Олег Кохан

Фото: Олег Кохан

11 вересня у Львові відбудеться процесійна хода на честь блаженного Якова Стрепи, з 09.30 год і до 11.00 год. За маршрутом ходи можливе ускладнення руху транспорту. 

У суботу, 11 вересня, о 09.30 год розпочнеться урочиста хода з вшануванням мощей блаженного Якова Стрепи. Процесійна хода вирушить від костелу св. Антонія (вул. Личаківська, 49а) у напрямку Катедрального Собору Внебовзяття Пресвятої Діви Марії за маршрутом: вул. Личаківська 49а – пл. Митна – вул. Підвальна – вул. Руська – пл. Ринок – площа Катедральна, 1.

Додамо, Яків Стрепа народився 1340 року у Кракові, а помер 21 жовтня 1409 року у Львові. Був релігійним діячем, Галицько-львівським латинським архієпископом, францисканцем. У вересні 1790 року внаслідок численних чудес папа Пій VI оголосив його блаженним. Блаженний Яків Стрепа з'являвся тим, хто потребував допомоги в несподіваних ситуаціях. За легендо, він з'явився над палаючим Львовом і врятував монастир францисканців від пожежі. Монахи назвали його Провісником миру серед ворогуючих.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!