У Львові реконструюють Грибовицьке сміттєзвалище

2413 0
Йдеться про першочергові заходи з попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків аварії на полігоні — будівництво дамби і валу.
ілюстрацію надав Богдан Михалусь

ілюстрацію надав Богдан Михалусь

У Львові оголосили тендер на реконструкцію Грибовицького сміттєзвалища, зокрема на будівництво дамби валу, щоб попередити витік фільтрату і зсув. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Читайте також: Держінспекцію не пустили на Грибовицьке сміттєзвалище через відсутність документів

«На цьому полігоні вже на 85% збудована дамба біля озер фільтратів. Зараз, коли стабілізується температура, будемо завершувати ці роботи. Однак, у тій частині, де стався зсув, продовжують витікати фільтрати. Також є потенційна небезпека, що може бути якийсь рух чи зсув полігону. Тому, там буде побудована інша дамба і будуть зроблені обвідні канали», — повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак.

За його словами, такі дії необхідні задля відведення води та обмеження фільтратів, які продовжують надходити з полігону. Крім цього, на території сміттєзвалища збудують вал, який у разі зсувів на полігоні має утримати можливий зсув схилу. 

Читайте також: У Львові очистять фільтрати Грибовицького сміттєзвалища за 8 млн грн

Згідно з сайтом електронних закупівель Prozorro, очікувана вартість робіт, замовником яких є ЛКП «Збиранка», становить майже 27 млн гривень, які передбачені з міського бюджету. Завершити реконструкцію повинні до кінця цього року. Однак, за словами Сергія Бабака, остаточні терміни виконання робіт узгоджуватимуть після того, як визначать переможця та підпишуть контракт із виконавцем робіт.

Він додав, що після укріплення полігону, у міській раді працюватимуть над корегуванням проекту рекультивації полігону, який ТзОВ «Гірхімпром» розробило ще у 2013 році. Роботи над проектом гальмувались через зсув та нові норми ДБН. Наразі фінальною стадією проекту рекультивації є розроблення основних технічних рішень, яким займається французька компанія «Egis».

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!