Політична реклама

У Львові щомісяця лунатимуть безкоштовні концерти автентичної української пісні

1138 0
Гурт автентичної музики «Коралі» започатковує серію концертів автентичної музики, які відбуватимуться щомісяця на великі свята. Вхід на ці заходи буде вільний, щоб туди могли прийти всі охочі і долучитися до української музики, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Ми – українці і мусимо любити, бо воно неповторне і чаруюче. Часами не всі можуть собі дозволити відвідувати концерти навіть за невелику платню, тому ми хочемо зробити наші концерти безкоштовними, щоб до них могли долучитися студентська молодь, старші люди, всі, хто захоче слухати українську автентичну музику, купатися в ній, любити її. Бо бути українцем потрібно в душі, а не лише на словах», - каже організатор концерту Галина Похилевич.

Перший концерт «Коралівські вечорниці на Стрітення» відбудеться о 18.00 15 лютого в Палаці мистецтв. В програмі заходу – співи та танці від провідних автентичних гуртів Львова. Участь візьмуть: гурт автентичної музики «Коралі», гурт автентичного співу «Родовід», Дівич фольк-гурт «Ружа трояка» та гурт Йорий Клоц.

Довідка:

Гурт автентичної музики «Коралі» був заснований у 2001 році у Львові. Мета створення – відродити та продовжити народну музичну традицію, оживити старовинні мелодії, більшість яких записані самими учасницями гурту у багатьох фольклорно-етнографічних експедиціях. В репертуарі колективу багато обрядових та необрядових народних пісень із різних етнографічних регіонів України, деякі виконуються в супроводі музичних інструментів (скрипка, телинка, бубон, дзвіночки). При виконанні колектив старається відтворити діалектичні особливості мови та манери співу.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!