У Львові та за кордоном презентують мистецький аукціон на підтримку постраждалих від війни

932 0
Основна мета – зібрати кошти на підтримку студентів Львівської національної академії мистецтв, що прибули з зони бойових дій, а також постраждалим від війни жінкам.
фото надала христина береговська

фото надала христина береговська

7 листопада у Варшаві пройшов аукціон сучасного львівського мистецтва під назвою «Стоп». Двогодинний аукціон відбувся у модерному просторі «Фабрика Норбліна», куди запросили польсьских підприємців, представників українського посольства в Польщі та Львівської ОВА. 

Джерело: мистецтвознавиця, авторка і кураторка мистецького проєкту «Ми і світ» Христина Береговська у коментарі Tvoemisto.tv

На аукціоні представили 50 творів – кераміку, скульптуру, живопис різних технік і форматів. 19 із них вдалось продати. Основна мета – зібрати кошти на підтримку студентів Львівської національної академії мистецтв, що прибули з зони бойових дій, а також допомогти постраждалим від війни жінкам, зокрема тим, що потребують протезування. 

Читайте також: Вакарчук віддав на допомогу Україні понад 19 мільйонів грн

«Ми вже допомогли з протезами двом жінкам, які постраждали внаслідок російського вторгнення в Україну. Є ще одна, що потребує двох протезів, з Вугледара. Наразі медики провели дослідження стосовно того, яких розмірів протези їй необхідні, та зʼясували, яка фірма зможе їх зробити», – каже вона.

Аукціон відбувся спільно із польськими партнерами – фундацією родини Шептицьких, яку представили Ян і Андрій Шептицькі, та «БФ Козицького». Під час події вдалось зібрати понад 16 тис. євро.

«Ми спілкувалися з ректором Академії Василем Косівим, який сказав, що є потреба допомогти студентам, які  перебувають у скрутному становищі. Їм потрібно завершити мистецьку освіту. Ми хотіли показати на практиці, як мистецтво може допомогти», – додала мистецтвознавиця.

Додамо, що між 18 і 20 листопада листопада у Чикаго відбудеться триденна виставка-продаж творів в українському культурному осередку. А вже в 15 грудня аукціон з роботами понад 100 митців представлять у Diogenes gallery у Львові. 

Читайте також: Львів матиме два реабілітаційні центри. Чим вони відрізняються і як працюватимуть 

«Усі твори вже у Чикаго. Раніше ми робили електронний каталог із цінами і надсилали різним зацікавленим особам. Зараз маємо гарний фідбек і сподіваємося, що ця виставка реалізується. Суми, що нам необхідні для стипендій студентам та для протезів постраждалих жінкам, доволі великі, тому з одного аукціону ми не зможемо закрити ці потреби», – додала вона. 

Окрім цього, із коштів, які планують зібрати у Львові, хочуть встановити пандуси в Академії мистецтв для людей з інвалідністю.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!