9-річна львів’янка зібрала 6000 гривень на бронежилети військовим

1448 0
Дівчинка малювала картини та продавала їх.
Фото: Facebook/ Львівський оборонний кластер

Фото: Facebook/ Львівський оборонний кластер

9-річна Соломійка Галан зі Львова організувала благодійну лотерею, щоб зібрати кошти на бронежилети для військових. Дівчинка малювала картини та виставляла їх на аукціон. Від проданих малюнків назбирала 6000 гривень. Про це повідомили у Львівському оборонному кластері.

Читайте також: Львівський пластун щодня пробігає півмарафон, щоб зібрати кошти на дрон для ЗСУ. Просить про підтримку

«Ідея у Соломійки виникла, бо усвідомлює, у який непростий час живемо – проганяємо ворога з нашої землі, і захотіла чимось допомогти тим, хто щодня мужньо захищає нас. А оскільки дуже любить і вміє малювати, вирішила малювати картини і виставляти їх на благодійний аукціон та з підтримкою людей збирати кошти на бронежилет. Ми знали, що у Львові є Львівський оборонний кластер, що виготовляє бронежилети і безкоштовно передає їх захисникам України. Прочитали, що для виготовлення одного бронежилета потрібно понад 5 тис грн. Тож Соломійка вирішила зібрати бодай на один бронежилет», – розповіла мама дівчинки Лілія Галан.

Зібрані кошти мама з донькою перерахували на благодійний рахунок ЛОК. Соломійка вірить, що бронежилет захистить військового і, можливо, навіть врятує життя.

Крім того, мама дівчинки – волонтерка, допомагає дітям-сиротам та дітям з особливими потребами, а тато – захищає Україну.

У ЛОК зазначають, що у відповідь підготували подяку та подарунки юній львів’янці. Також на прапорі написали побажання для Соломійки.

Фото зі сторінки Львівського оборонного кластеру 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!