Що сталося з Університетом банківської справи у Львові і в області реформують ТЦК та СП. Підсумки доби

1213 0
Нині 11 лютого та 718 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Університет банківської справи

Фото: Університет банківської справи

Акцент дня: Що сталося внаслідок реорганізації Університету банківської справи у Львові. Львів утратив спеціалізований виш високого європейського зразка, якому досі немає рівних з огляду на фінансування, стажування та навчання студентів за кордоном, каже в коментарі Tvoemisto.tv. один із професорів, який викладав в Університеті банківської справи.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 98 бойових зіткнень, найбільше на Марїнському та Авдіївському напрямках, відповідно 35 і 33.

Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по 3 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 пункту управління, 2 артилерійських засобах та 1 РЛС противника.

За даними Повітряних сил ЗСУ, цієї ночі збито 40 із 45 «Шахедів». Окупанти атакували ударними БпЛА з районів Балаклава та мис Чауда – Крим.

Читайте також: Зеленський повідомив, хто став заступниками Головнокомандувача та начальника Генштабу ЗСУ. «Тепер до виконання нових обовʼязків приступають люди, яких добре знають в армії і які самі добре знають, що потрібно армії. Бойові командири цієї війни, чий досвід буде корисним саме на загальноармійському рівні», – зазначив президент.

Та: На Львівщині реформують ТЦК та СП. Що це означає. Ціль – щоб територіальні центри комплектування та соціальної підтримки врешті почали виконувати соціальну функцію, і не асоціювалися виключно з мобілізацією.

Ключові події:

1. Пункт пропуску «Медика–Шегині» розблокували. Пропуск вантажівок через кордон відбувається у звичайному режимі.

Читайте також: Пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце». На якому етапі будівництва та коли запрацює. Його відкриття планується у найближчі пів року. Зараз він уже на завершальному етапі будівництва;

2. У громаді на Львівщині перейменують п’ять вулиць. У селах Дрогобицької громади хочуть позбутися вулиць Миру та Перемоги.

Читайте також: Біля військового госпіталю у Винниках зробили вулицю безбар’єрною. Вартість робіт становила приблизно 1,5 млн гривень.

Та: У Львові водіїв транспорту навчали поводитися з військовими та людьми з інвалідністю. Також йшлося про особливості комунікації і з іншими категоріями пасажирів: військовими, пільговиками, дітьми;

3. На Львівщині шукають рішення щодо об’їзної ділянки автомобільної дороги «Київ-Чоп». Це пов'язано з розробкою проєкту генерального плану сіл Верхнє Синьовидне, Межиброди та Дубина.

Читайте також: На Львівщині почали частіше використовувати безготівкову оплату в транспорті. Упродовж січня 2024 року на території Львівщини зробили понад 10 тисяч транзакцій безготівкової оплати проїзду. У грудні 2023 року таких операцій було лише 2 тисячі.

Та: У Львові на Бандери переробляють паркомісця для людей з інвалідністю. Зроблять 5 оновлених паркувальних лотів;

4. Захисник, який повернувся з полону, загинув у ДТП. Поліція відкрила провадження. Герой перебував в російському полоні два роки.

Читайте також: Львів передав військовим техніку та обладнання на 10 млн грн. Зокрема, 450 FPV-дронів, 2 антидронові рушниці, монокуляри нічного бачення.

Та: Ветерани можуть безкоштовно зробити гастроскопію на Львівщині. Що відомо. Потрібно мати електронне направлення від сімейного або лікуючого лікаря;

5. Які виставки варто відвідати у Львові.

Читайте також: На Львівщині на благодійному аукціоні продали боксерські рукавички Усика. Зібрали 1,8 мільйона гривень на дрони воїнам ЗСУ.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!