У Львові укріплять схил, через який руйнується церква Святого Іллі. Фото

1116 0
Вартість аварійно-відновлювальних робіт становить 1 189 723 грн.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові планують укріпити аварійний схил по вулиці Дорога Кривчицька, 113, що спричиняє руйнування храму Святого Іллі. Відповідне рішення ухвалили на позаплановому засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС, інформує прес-служба ЛМР.

Кошти на невідкладні відновлювально-аварійні роботи з укріплення схилу, майже 1,2 млн гривень, виділять із резервного фонду міського бюджету. Це дасть змогу унеможливити подальше руйнування будівлі церкви Святого Іллі, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення. 

Читайте також: У Львові відреставрують дах храму Святої Трійці за 1,5 млн гривень

«Ці роботи передбачають укріплення схилу. Після того, як ми вже маємо проектно-кошторисну документацію, в нас є кошти на замовлення проекту на реставрацію самого храму. Це пам’ятка архітектури місцевого значення», – уточнила керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

За словами керівника Личаківської районної адміністрації Івана Лозинського, яка займатиметься укріпленням схилу, у храмі виявили численні вертикальні тріщини та деформовані частини внутрішнього обрамлення. Водовідведення прибудинкової території було неорганізоване, тому внаслідок перенасичення водою ґрунт починає осуватися. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!