Розбір завалів та можливі відключення світла. Що відомо про ракетний удар по Львівщині

2133 0
На території двох громад Львівщини виявили уламки збитих ракет.
Умовне фото

Умовне фото

У середу, 8 травня, росіяни завдали по Львівщині ракетних ударів – пошкоджені об’єкт генерації електроенергії у Червоноградському районі та об’єкт газотранспортної системи у Стрийському районі. Наразі там розбирають завали. Про це в ефірі «Суспільне. Студія» повідомив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

«Зараз сказати про рівень пошкоджень і критичність цих пошкоджень — поки що неможливо, оскільки здійснюється розбір завалів. Тільки згодом, провівши певний аналіз наслідків, можна буде говорити через скільки часу ці об’єкти зможуть відновити функціонування в тій, чи іншій мірі», – повідомив він..

На території двох громад Львівщини, поза межами населених пунктів, виявили уламки збитих ракет.

«Всі невідкладні заходи по ліквідації пожеж, які виникли внаслідок ракетного обстрілу, були вже здійснені. На місці працюють слідчо-оперативні підрозділи: встановлюють і типи ракет, якими завдано ударів, і наслідки», – додав чиновник.

Наразі обмежень по електропостачанню для споживачів на Львівщині немає.  У пресслужбі «Укренерго» повідомили, що на тлі масованого обстрілу енергетичних об'єктів сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні, які будуть рівномірно розподілені по всім областям.

Зазначимо, 8 травня окупанти два рази атакували Львівську область. Зокрема під час повторної повітряної тривоги, яку оголосили о 06:27, росіяни завдали удару «кинджалами». Критична та житлова інфраструктура не постраждали. 

Загалом, на Львівщину залетіли 12 ворожих ракет. Із них 8 воїни ПвК «Захід» та мобільні вогневі групи збили.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!