У Львові відкрили Музей науки та інновацій. Що тут можна побачити

8535 0
Вхід до музею безкоштовний, однак потрібна попередня реєстрація.

5 квітня у Львові запрацював Музей науки та інновацій Малої академії наук. Він приймає відвідувачів в приміщеннях, які для реалізації проєкту виділив Національний університет «Львівська політехніка», на вул. Січових Стрільців, 7. Здебільшого експозиції прибули з Києва, однак є також експонати зі Львова та Одеси. 

Читайте також: Ретро-музей залізниці. Де у Львові можна побачити старовинні вагони різних часів

«Ми приїхали до Львова з тимчасовою експозицією у досить складний час війни, щоб діти могли відволіктися і поринути у світ науки», – пояснює у коментарі Tvoemisto.tv менеджерка музею Марія Дуброва. За її словами, музей пробуде тут до перемоги. Можливо, і довше – це залежатиме від того, як розвиватиметься співпраця.

Усього у музеї сім залів. Шість з експонатами Малої академії наук і ще одна з експонатами Одеського музею цікавої науки та віртуальною реальністю.

Перша дозволяє «пограти» із дзеркалами та познайомитись з різними явищами, які вони демонструють. Наприклад, побачити нескінченні відображення або зробити селфі в калейдоскопі. У наступній залі на відвідувачів чекають фізичні явища. Тут можна зрозуміти, як працює сила тяжіння, подивитись на лінзи та дізнатись більше про поширення звуку. 

У інших залах можна збудувати американські гірки, дослідити анатомію людини та познайомитись із великими винаходами людства. Приміром, скласти архітектурну арку та відчути, чому на таких конструкціях тримаються давні та величні споруди. 

В музеї також є книжкова зона, де зібрали найкращі дитячі книжки 2021 року за версією BaraBooka. Тут планують проводити читання для дітей та зустрічі з письменниками по суботах. 

Читайте також: У Львові дітей-переселенців запрошують на безкоштовні перегляди у «Планета кіно» 

Музей цікавої науки в Одесі займає тут окрему кімнату. Щоб потрапити до неї, потрібно пройти через двір. Тут є стіл, повний головоломок, стілець із цвяхами, на якому можна сидіти, інтерактивна підлога тощо. У цій же кімнаті можна пограти у віртуальній реальності за допомогою окулярів та джойстиків. 

Хоча експозиція музею адаптована для дітей молодшого шкільного віку, організатори запевняють – цікаво буде всім. Музей створює простір, куди можна прийти родиною й добре провести час. 

Вхід до музею – вільний, однак організатори просять попередньо зареєструватись на сайті Малої академії наук і взяти безкоштовний квиток. Кімнати з експонатами мають обмежений простір, тож реєстрація допомагає уникнути натовпу. На сайті також можна переглянути розклад подій, зареєструватись на заняття і наукові шоу, які організовує музей. Якщо у залах небагато людей, відвідувачів можуть впустити і без реєстрації.

Окрім усього, в музеї планують проводити наукові шоу. За подіями можна стежити на сайті, тут же можна отримати безкоштовний вхідний квиток. 

Надія Жила

Фото Івана Станіславського

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!