У Львові відкриють оновлений безбар’єрний Музей Пінзеля. Яким він буде

3893 0
Музей зможуть відвідати люди з порушеннями зору, слуху, літні люди та люди з аутизмом.

У Львові відкриють оновлений Музей Пінзеля. Він стане безбар’єрним – з допомогою спеціальної навігації його зможуть відвідувати люди з порушеннями зору, слуху, літні люди та люди з аутизмом. Також в музеї запрацюють аудіогіди та аудіодескрипція як доповнення до візуальних вражень від експозиції. Оновлений Музей Пінзеля планують відкрити 10 грудня, повідомляють у ЛОДА.

Безбар’єрність у Музеї Пінзеля забезпечили ще на під’їзді до костелу кларисок, в якому він розташований – незрячих відвідувачів від зупинки транспорту до будівлі веде тактильна плитка. На вході встановили звукові маячки, які підказуватимуть людям з порушеннями зору як ввійти всередину.

У музеї від холу до зали веде підйомник, яким зможуть користуватися відвідувачі на колісних кріслах, батьки з дитячими візочками та усі, кому складно самостійно пересуватися. Також приміщення пристосували для людей з аутизмом та людей з ментальними порушеннями.

В оновленому Музеї Пінзеля працює аудіогід. Його створювала команда медіасервісу MEGOGO. А звучить у ньому голос українського актора Остапа Ступки.

Біля самих експонатів розташовані інформаційні таблички зі шрифтом Брайля. Для кожної екпозиційної роботи створили аудіодескрипцію, тобто голосовий супровід, який допоможе людям з вадами зору побачити виставку. Крім того, інформацію про музей зібрали у відеоописах, які можуть переглядати усі, в тому числі люди з порушеннями слуху.

Довідково

Музей Пінзеля у Львові працює з 1996 року в приміщенні колишнього костелу кларисок, що на площі Митній, 2. Разом з іншими творами мистецтва тут експонують 29 робіт Йогана Георгія Пінзеля – унікального майстра барокової скульптури, який близько 15 років свого життя провів на Західній Україні, п'ять робіт його учнів та дев'ять малярських портретів представників шляхти й духовенства.

Серед відомих робіт Пінзеля – статуя святого Юрія Змієборця, розміщена на фасаді собору Святого Юра у Львові, скульптура «Самсон, що роздирає пащу лева», «Ангели», які свого часу експонувалися у Луврі в Парижі, скульптури для святинь у Бучачі, Городенці, Годовиці та низці інших українських населених пунктів.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!