У Львові відреставрували будинок, у якому жив Євген Петрушевич. Фото

1730 0
Цього року у Львові відреставрують ще три історичні будинки.
Фото: Андрій Москаленко / Facebook

Фото: Андрій Москаленко / Facebook

На вулиці Винниченка, 2 у Львові відреставрували помешкання Євгена Петрушевича. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Проектно-кошторисну документацію за 24,2 тис грн виготовили у 2017 році. Тоді ж Личаківська районна адміністрація відремонтувала дах будинку. Торік розпочали ремонтно-реставраційні роботи, вартість яких становила 666 тис 934 грн. Виконавець робіт — ТзОВ "Еталон-Ком". Роботи завершили», — розповіла керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

За її словами, цінність будинку, в якому Євген Петрушевич жив із 1892 до 1896 рік, полягає у декорі, ліпнині та балконній решітці. 

Загалом минулого року у Львові реставрували 9 будинків, у шести з яких роботи завершили (Краківська, 34, Листопадового Чину, 26, Грушевського, 5, Винниченка, 2, Шевченка, 4 та Григоренка, 5), а ще в трьох продовжать цього року (Підвальна, 9, Саксаганського, 11 та Міцкевича, 6/7).

Також у 2019 році реставрацію проведуть у будинку на проспекті Свободи, 11, вулицях Богдана Хмельницького, 56 та Івана Франка, 43.

Фото Андрія Москаленка / Facebook


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!