У Львові відзначали кращих музейників: хто отримав нагороди?

2488 0
Сьогодні, 18 травня, о 15:00 годині у приміщенні Музею етнографії та художнього промислу НАНУ на проспекті Свободи, 15, відбулося відзначення дипломами та подяками кращих працівників музейних закладів м. Львова, з нагоди Міжнародного дня музеїв, за діяльність у 2015 році. Переможці кожної з шести номінацій отримали від міста 25 тис грн.
фото: Олександра Мазуренка

фото: Олександра Мазуренка

«Сьогодні велика честь бути в такому гарному товаристві і від імені міського голови Львова привітати вас із професійним святом.

Мудрі люди кажуть, що спочатку людина формує середовище, а потім середовище формує її. І, власне, сьогодні ми маємо у Львові надзвичайно неймовірне середовище, яке захоплює багатьох львів’ян, яке захоплює багатьох українців, яке захоплює багатьох іноземців. Але, з іншого боку, це ще і великий виклик, тому що це завдання кожного дня перемагати.

Сьогодні зароджується і все більше розвивається ціла індустрія. Дуже приємно бути сьогодні серед лідерів змін, серед таких острівців успіху, які, власне, завдають і показують вектор, куди потрібно рухатися, тому що з одного боку це велика відповідальність, а з іншого боку – це велика можливість.

І нам сьогодні дуже приємно відзначати лідерів, які за минулий рік і за цей рік показують вектор, за яким ми ідемо», – зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

За результатами розгляду конкурсної комісії відзначення кращих працівників музейних закладів міста Львова переможцями конкурсу визначено:

·У номінації «Збереження музейного фонду»:

Карпа Іван Ярославович – працівник  Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові, за вагомий особистий внесок у порятунок і збереження музейних надбань та проведення реставраційних та відновлювальних робіт.

·У номінації «Популяризація фондових збірок»:

Зілінко Роман Ігорович – старший науковий співробітник відділу давньоукраїнського мистецтва Національного  музею у Львові ім. А. Шептицького за проект «Коли святі усміхаються…  Народні ікони другої половини ХІХ ст. - початку ХХ ст. з Буковини, Гуцульщини та Покуття».

·У номінації «Міжнародна діяльність»:

Авторська група у складі наукових працівників Львівського музею історії релігії: Камалдінової Анастасії, Садового Ігоря, Тимків Світлани за ФотоПроект «Re-візія – 2: Проекція міфів». Виставка під відкритим небом у рамках Конгресу Східного партнерства.

·У номінації «Науково-видавнича діяльність»:

Голубець Галина Вікторівна – провідний зберігач фондів Музею етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАНУ за авторську монографію «Професійне декоративно-ужиткове мистецтво в музейних колекціях»

·У номінації «Розвиток музейного маркетингу»:

Дерев’яний Ігор Ярославович – старший науковий співробітник Національного музею – меморіалу «Тюрма на Лонцького» за співпрацю з організаціями та установами, фондами, засобами масової інформації  з метою реалізації музейних проектів.

· У номінації «Впровадження нових форм роботи, інновацій на діяльність музеїв»:

Авторський колективу складі наукових працівників Державного  природничого музею НАН України: Дяків Христини, Данилюк Катерини, Савицької Анастасії за проект «Стратегія залучення аудиторій Державного природничого музею Національної Академії Наук України».

Вже шостий рік влада міста відзначає кращих працівників музейних закладів (з 2010 р.) з метою заохочення і підтримки кращих працівників музейних закладів м. Львова, які виявили професіоналізм, ініціативність, творчість та інноваційність у роботі, за активну участь у науковій і громадській діяльності. Ця програма поширюється на усі музейні заклади, які діють на території Львова, незалежно від підпорядкування чи власності. Найголовніше – розвиток музейної справи.

Цього року місто вітає переможців у шести номінаціях, грошова винагорода у кожній номінації становить 25 тис.грн. За цей час (2010-2015рр.) відзначено понад 60 фахівців музейної справи – персонально і в складі авторських колективів.

Нагадаємо, до Міжнародного дня музеїв, який весь світ відзначає 18 травня, Управління музейної справи та культурних цінностей Мінкультури та веб-портал «Музейний простір» запрошують до участі у флешмобі #‎МузейВажливий

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!