У Львові вкрали цифри з пам’ятника ЗУНР на Листопадового чину

1584 3
Поліція ще не вирішила, чи це хуліганство.
Фото: Ігор Зінкевич/Фейсбук

Фото: Ігор Зінкевич/Фейсбук

У Львові на вулиці Листопадового чину зникли цифри із пам’ятника ЗУНР. Про це Tvoemisto.tv повідомила речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська.

Читайте також: Звірюка в короні. Скільки пам'ятників ЗУНР потрібно Львову

За словами депутата ЛМР Ігоря Зінкевича, цифри – напис 1918 і частково 2018 – зникли ще у ніч із суботи на неділю. Втім, Світлана Добровольська каже, що лише вчора, 15 липня, до поліції надійшла інформація.

«Зараз вирішується питання про правову кваліфікацію. Також ми з’ясовуємо, кому належить пам’ятник», – каже речниця ГУ Нацполіції Львівщини.

На запитання про те, чи вдалось встановити, коли стався злочин та чи були вкрадені цифри виготовлені з цінного металу, у поліції наразі відповісти не змогли і пообіцяли надати інформацію пізніше.

Читайте також: Пам'ятник наплічнику у Львові увійшов до Книги рекордів України

Нагадаємо, пам’ятник на вул. Листопадового чину у Львові відкрили 1 листопада 2018 року за ініціативи ЛОДА. Того ж дня за 400 метрів – на вул. Городоцькій – свій пам’ятник Героям ЗУНР відкрила ЛМР.

Додамо, вартість кожного пам’ятника становить 2 млн грн.


Читайте також:
4 Жовтня, 2019 18:18
Андрій Головне, що мер відрапортував про чергове "досягнення" і відмиття чималих коштів...
16 Липня, 2019 11:50
Ковальова Ольга Мені на гарячій лінії повідомили, що інформацію передано до Міської Ради.
Зверніть увагу в якому жахливому стані цей пам`ятник, який відкрито 1 листопада 2018 року: в стиках плитки сірий цемент видно - неохайно, ще й приліпили мідні цифри на скотч. 2 млн.гривень громади Львова витрачено на це неподобство?! До нас увесь світ їде аби "милуватись" таким страхіттям?! І перед памяттю загиблих за вільну Україну соромно.
16 Липня, 2019 11:14
Маслакова Юлія Про пошкодження пам"ятника я повідомила на Гарячу лінію Львова ще в п"ятницю зранку. Але найбільше обурення викликає не факт вкрадення цифр, а те, як вони були закріплені - двостороннім скотчем !!! За наші гроші, львів"яне, нам впарили наглу халтуру!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!