Політична реклама

У Львові вперше судитимуться з водієм маршрутки

1024 0
Громадська організація «Наше право» подала до Личаківського районного суду позов до перевізника фірми «Фіакр» про відшкодування моральних збитків, завданих жителеві Львова. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів керівник «Нашого права» Андрій Лепак.

За його словами, до «Нашого права» звернувся викладач одного з вишів Львова зі скаргою на дії водія автобуса №39 і власника цього ж автобуса. Чоловік розповів, що 21 січня, він їхав в автобусі №39 по вул Личаківській і без жодних попередніх оголошень водій сказав, що на Кривчиці він не поїде, бо там, мовляв, посеред дороги лежить велика купа снігу. На зауваження пасажира, водій почав ображати його нецензурною лайкою, а потім до водія долучився чоловік, який виявився власником автобуса. Як зазначає А.Лепак, пасажир зняв це на мобільний телефон і приніс у «Наше право».

Як заявив юрист громадської організації Богдан Зелений, «Наше право» вбачає порушення низки законів і підзаконних актів, а також угоди про перевезення між перевізником і міською радою, а крім того є зафіксований на відео факт хамської поведінки представників перевізника, відтак у суді позивач вимагає відшкодувати йому моральні збитки на суму 10 тис грн.

Це перший такий позов до перевізників Львова, зазначив А.Лепак. Він переконаний, що цей позов стане першою ластівкою для активнішого відстоювання львів’янами свого права на якісні перевезення, повідомляє Львівський портал.

Крім того, від імені групи жителів Львова, «Наше право» подало позов до Франківського районного суду, у якому вимагає від представників міської влади розірвати угоду з «Фіакром», зважаючи на численні порушення вимог як законодавства, так і угоди про перевезення, укладеної минулого року.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!