У Львові встановлять меморіальну дошку Олегу Лишезі

1869 0
Українському поету та перекладачу Олегу Лишезі на фасаді одного з львівських будинків встановлять меморіальну дошку.
фото:spektrnews.in.ua

фото:spektrnews.in.ua

Це рішення прийняли  7 жовтня на виконкомі Львівської міськради, розглянувши звернення Львівської міської громадської організації «Відродження Знесіння».

З метою увіковічення пам’яті українського поета, драматурга та перекладача Олега Лишеги, виконком прийняв рішення встановити меморіал на фасаді будинку №30 на вулиці Новознесенській. Про це повідомляють у ЛМР.

Нагадаємо, що Олег Лишега – перший український поет, якого було нагороджено премією ПЕН-клубу за поетичний переклад. 18 січня 2013 року він став лауреатом премії «ЛітАкцент року – 2012» в номінації «Художня література» зі своєю збіркою «Великий міст».

Читайте також: Помер Олег Лишега. 7 фактів з його життя

Поет також перекладав українською твори Томаса Стернза Еліота, Езри Паунда, Девіда Герберта Лоуренса, Марка Твена, М. Лаурі, Генрі Девіда Торо, Сильвії Плат, Роберта Пенна Воррена та Джона Кітса.

Є автором збірок «Великий міст», «Снігові та вогню», п`єси «Друже Лі Бо, брате Ду Фу…», есеїв «Флейта землі і флейта неба» та «Adamo et Diana» та багатьох інших.

Помер Олег Лишега від пневмонії 17 грудня 2014 року на 65-у році життя.

Підготувала Оксана Лісна


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!