У Львові встановили першу в Україні статую святого о. Івана Боско. Фото

3044 0
Із нагоди завершення Ювілейного року 200-річчя з Дня народження святого Івана Боско у Львові на території салезіянського Молодіжного центру та Родинного дому «Покрова» (вул. Кривчицька, 19) встановили і освятили статую цього святого покривителя молоді.
фото: sdbua.net

фото: sdbua.net

Скульптуру подарував Салезіянам УГКЦ отець Бернард Скуза з міста Каррари. Постамент виготовлений з білого каррарського мармуру і зображає отця Боско та його вихованців: святого Домініка Савіо і блаженну Лауру Вікуню, які стали святими завдяки своєму наставнику, – інформують у спільноті салезіян.

«У Молодіжному  центрі щодня навчаються і живуть близько 150 дітей та молодих людей, є багато відвідувачів. Всі вони, в образі та історії життя святих Домініка та Лаури, будуть бачити взірець, як бути святими у щоденному житті у своєму молодому віці. А салезіяни, вихователі, вчителі та батьки – усі, що мають дотичність до виховання – будуть дивитися на фігуру святого отця Боско як на приклад священика і вихователя великого числа дітей та молоді, наслідуючи його»,  – зазначив о. Юрій Смакоус, настоятель салезіянської спільноти та директор Молодіжного центру Святого Івана Боско після освячення пам’ятника.

Довідка.

Молодіжний центр св. Івана Боско є комплексом, що об’єднує різні види діяльності Салезіян. Зокрема, Професійно-технічний центр ім. св. Івана Боско – католицький професійно-технічний заклад II рівня акредитації. При МНЦ ім. Івана Боско діє Дяківсько-катехитична школа. Велика увага приділяється соціальному захисту дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-сиріт, напівсиріт та дітей із малозабезпечених сімей, яким систематично надається матеріальна допомога. З 1 червня 2014 року тут діє Родинний дім «Покрова», метою якого є створення сприятливих умов для всебічного і цілісного розвитку дітей. На даний момент тут проживає 60 дітей.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!