У Львові вийшла друком унікальна абетка-енциклопедія про Кобзаря

3533 1
Текст до видання «Шевченко від А до Я» написав відомий шевченкознавець Леонід Ушкалов. Проілюструвала – художниця Анастасія Стефурак.
фото: starylev.com.ua

фото: starylev.com.ua

Видання маловідомих фактів про Кобзаря впорядковане за ключовими словами, розміщеними за алфавітом. І кожне слово – ключ до біографії та життя Шевченка.
 
 
«Пропозиція написати цю книжку була мені приємна, зокрема, тому, що це мало бути видання для дітей, точніше, книга для читання у родинному колі, – зауважив Леонід Ушкалов. – Чудовий формат! Я кинув усі свої справи й на одному подихові написав «Шевченко від А до Я».
 
«У книзі я намагалась побачити та показати Тараса Григоровича різним: маленьким, юним, веселим, романтичним, зрілим, – розповіла Анастасія Стефурак. – Ми можемо побачити Шевченка, який, загорнувшись у плед, читає Шекспіра й попиває чай; Шевченка, який бачив фламінго і пеліканів, який малює та співає; його улюблені страви й елементи одягу. Також мені хотілось показати Шевченка-митця, використати його художній спадок: ескізи, гравюри та живописні картини у книжці».
 
 
Леонід Ушкалов - літературознавець і письменник, доктор філологічних наук, професор кафедри української та світової літератури Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди.
 
Анастасія Стефурак - ілюстраторка. Працює у техніках комп'ютерної графіки, колажу. Їй подобається напрямок магічного реалізму в літературі та образотворчому мистецтві. 

До слова, це третя абетка-енциклопедія «Видавництва Старого Лева» з серії (дві попередні книги розповідали про Івана Франка та Митрополита Андрея Шептицького). На черзі – Леся Українка та Богдан-Ігор Антонич.

Погортати книжку можна за посиланням.
 
Опублікувала Марічка Мишок
 
 

 

5 Квітня, 2017 13:40
Ліля «Шевченко тривалий час був людиною богемною. І у цьому сенсі - великим щасливцем, бо спілкувався з талановитими людьми, - переконаний професор Ушкалов. - Задумайтеся лишень: більшості з нас за життя не випадає познайомитися з таким блискучим колом інтелектуалів, яких Шевченко пізнав за якихось десять років».
З презентації книжки у Львові [***]s://goo.gl/bvREax
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!