У Львові затримали кримінальних авторитетів, причетних до викрадення людей

10488 0
Фігуранти – громадянин РФ та його український спільник – тривалий час спеціалізувалися на розбоях і вимаганні грошей.
фото: управління сбу у Львівській області

фото: управління сбу у Львівській області

Під час спецоперації Служба безпеки України затримала у Львові двох організаторів транснаціонального злочинного угруповання, які перебували у розшуку. Оперативники отримали інформацію, що на території регіону переховуються кримінальні авторитети, які причетні до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Фігуранти – громадянин РФ та його український спільник – тривалий час спеціалізувалися на розбоях і вимаганні грошей. Також встановили, що зловмисники займалися викраденням і незаконним позбавлення волі людей. Під час затримання один із фігурантів чинив опір правоохоронцям та намагався втекти.

Читайте також: У Львові затримали начальника карного розшуку поліції напідпитку

Наразі обом зловмисникам повідомили про підозру у вчиненні злочинів та суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, позбавлення волі на строк до семи років.

Додамо, що, за повідомленням поліції Львівської області, під час досудового розслідування встановили: у квітні 2019 року на території однієї з АЗС, розташованої у Пустомитівському районі, троє зловмисників силоміць посадили в автомобіль «Фольксваген Гольф» 31-річного місцевого мешканця та повезли у невідомому керунку. При цьому, погрожуючи фізичною розправою йому та його родичам, вони вимагали в жертви гроші у сумі 3 700 доларів США.

Надалі 30-річного мешканця Жовківського району затримали правоохоронці під час одержання частини коштів, які вони вимагали від потерпілого. А двоє його спільників переховувались від слідства та перебували у розшуку.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!