У Львові затвердили план розвитку мікрорайону Рясне-2

2815 0
Транспортну магістраль із попереднього детального плану запропонували замінити на бульвар із транспортними кільцями.
фото: Facebook

фото: Facebook

Депутати ЛМР погодили детальний план території в районі Рясне-2. За це рішення проголосували вчора, 7 вересня.

За проєктом детального плану, закладену ще у попередньому генплані транспортну магістраль, пропонують облаштувати по-іншому – у вигляді бульвару із транспортними кільцями

Детальний план охоплює територію площею 37,66 га. Архітектор Петро Крупа, який розробляв детальний план та представив його ще навесні, каже, що детальний план має замінити попередній, що розробляли ще у 1976 році й який застарів.

«Основне питання – це максимальне збереження наявного садибного житлового фонду. Там залишилися квартали, які належали ще до колишнього села Рясної-Польської. Їх треба зберегти, і це потребує корегування транспортної розв’язки, яка колись була запроєктована. Її не зробили, а люди стали заручниками ситуації», – розповідав тоді Петро Крупа.

Транспортну магістраль із попереднього детального плану запропонували замінити на бульвар із транспортними кільцями. Через залізницю можна буде виїхати естакадою, а у житловий район хочуть облаштувати ще один в’їзд.

Залізничну гілку, яку зараз майже не використовують, мають залишити і використати в майбутньому для швидкісного трамваю або наземного метрополітену. На основній вулиці району – Величковського пропонують розширити та збудувати Проєктовану вулицю.

Вздовж вулиці Величковського передбачено розмістити багатофункціональний громадський комплекс та збудувати дитсадок. У межах цього ДПТ запроєктували також міні футбольне поле, універсальний баскетбольно-волейбольний майданчик, місце для настільного тенісу.

Між житлово-громадською забудовою та залізничною гілкою формується відпочинкова зона, тож для зручних і безпечних транспортно-пішохідних зв’язків залізницю пропонують підняти на естакаду.  

Схема з ДПТ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!