У Львові з’явиться пам’ятник Січовим Стрільцям

2499 0
Пам’ятний знак на місці боїв армії ЗУНР та Другої Польської Республіки встановлять на вул. Польовій, 29.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

У Львові, на вулиці Польовій, 29, встановлять пам’ятний знак для вшануванням пам’яті Січових Стрільців, котрі загинули в грудні 1918 року, обороняючи північні околиці Львова. Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету, - інформує прес-служба ЛМР.

«У межах програми щодо річниці ЗУНР пропонується встановлення різних знаків і пам’ятників. Кілька засідань виконавчого комітету тому ми ухвалили рішення про те, що на вул. Городоцькій має бути пам’ятний знак. Є активні групи і спілки, які просять встановити пам’ятник Євгену Петрушевичу, є ті, які просять встановити на вул. Листопадового Чину. У тому числі активісти мали прохання встановити й у цьому північному районі, тому що там були також пам’ятні бої. Сьогодні виконком, власне, дав дозвіл на те, що можна розробити такий знак», — зазначив керівник управління архітектури й урбаністики Юліан Чаплінський.

На місцевості, де планують встановити пам’ятний знак, 1918 року відбувалися бої між арміями ЗУНР та Другої Польської Республіки. Замовником та відповідальною за проектування пам’ятника виступила ГО «Відродження Знесіння».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!