У неділю річниця Скнилівської трагедії. Програма вшанування

2551 0
У Львові 27 липня відбудуться пам’ятні заходи, присвячені 12-м роковинам Скнилівської трагедії.
Фото: ukrtime.com

Фото: ukrtime.com

Поминальне Богослужіння розпочнеться о 9:30 в каплиці всіх Святих українського народу (вул. Авіаційна, 1). Очолить Богослужіння митрофорний протоієрей о. Ярослав Дуда, обласний декан (благочинний) Львівсько-Сокальської єпархії. Співслужитимуть: митрофорний протоієрей о. Ярослав Хомин, який закладав камінь каплиці всіх Святих українського народу відразу після трагедії, та ієрей Василій Горгут, який опікується родинами загиблих. Про це tvoemisto.tv повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Потрібно найперше віддати данину пам’яті загиблим, помолитися за тих, хто відійшов внаслідок цієї катастрофи, а це 77 невинно убієнних. Але важлива також молитовна підтримка тих, хто залишився після трагедії, втратив рідних та близьких», – наголосив о. Василь Горгут.

Після завершення Літургії відбудеться парастас. А потім рідні та близькі загиблих вирушать ходою до місця трагедії на летовищі, де встановлено пам’ятний знак. О 12:45 (час падіння літака СУ-27), там відбудеться поминальна літія.

Нагадаємо, що трагедія трапилася 27 липня 2002 року на Скнилівському аеродромі під час демонстрації фігури вищого пілотажу, коли літак Су-27 впав на людей. В результаті авіакатастрофи загинуло 77 людей, з них 28 неповнолітніх, постраждало понад 300 людей. Падіння винищувача у натовп мирних людей у Львові було визнано однією з наймасштабніших світових катастроф за час проведення авіаційних шоу.

Деталі на сайті www.velychlviv.com.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!