У центрі Луцька чоловік захопив автобус із людьми

3119 0
Чоловік опублікував у соцмережах пост з невдоволенням системою, уточнених вимог та претензій зловмисник не висуває.
Фото: Інформаційна агенція "Конкурент".

Фото: Інформаційна агенція "Конкурент".

У центрі Луцька чоловік захопив автобус «Берестечко – Краснилівка» із 20 заручниками. Він каже, що при собі має вибухівку і зброю. Вже пролунали кілька пострілів. Про це повідомляє поліція Волинської області.

«В області введений оперативний план "Заручник". Територія центру міста перекрита задля забезпечення безпеки громадян. На місті працюють усі служби поліції», – кажуть у поліції.

Керівник обласного управління поліції Юрій Крошко розповів «Суспільному», що автобусі забарикадувався чоловік, який стріляв. При собі він має зброю та вибухівку. Кількість заручників встановлюється.

«Наразі відомо, що чоловік висунув правоохоронцям свої умови. З ним ведуть перемовини. Із захопником зв'язуються телефоном. Як встановили у поліції на своїй сторінці у соцмережах чоловік постійно пише про дослівно: "Невдоволення системою в Україні"», – каже керівник поліції.

О 9:25 зателефонував у поліцію і представився ім'ям Максим Плохой. За словами заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, в інтернеті за авторством Максима Плохого є книга «Філософія Злочинця», де описується перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя.

Поліція каже, що свою комунікацію Максим веде у Twitter. Наразі цей акаунт заблокований.

На місце події вилетів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, а президент Володимир Зеленський заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль.

За фактом захоплення заручників у Луцьку поліція відкрила кримінальне провадження. Дії чоловіка кваліфікували за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу. Йому загрожує позбавленням волі на строк від 7 до 15 років.

Як пише Слідство. Інфо з посиланням на власні джерела, чоловіка звати Максим Кривош. Йому 44 роки, він проживає в Луцьку. Народився чоловік у в селищі Гай Оренбузької області (Росія).

Як повідомляє пресслужба Департаменту карного розшуку Нацполіції, чоловік лікувався в психіатричній лікарні. Злочинець уже двічі стріляв у бік правоохоронців, після чого зловмисник викинув з автобуса гранату. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!