Політична реклама

У вівторок у Львові відбудеться безкоштовний кіносеанс

996 0
20 березня о 16.30 год. у кінотеатрі ім. О. Довженка у Львові відбудеться прем’єрний показ документального фільму від творців «Золотого вересня» - «Срібна Земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939». Пластуни(нки) мають можливість потрапити на фільм абсолютно безкоштовно, а також запросити своїх друзів, батьків та родичів. Трансляція фільму відбувається в рамках святкування 100-ліття Пласту.

Новий фільм кіностудії «Invert Pictures» і «Західноукраїнського центру історичних досліджень» є ґрунтовним дослідженням історії Закарпаття періоду 1919-1939 років, підсилене вичерпними оповідями очевидців, маловідомими документами, а також майстерно відзнятими краєвидами і художніми сценами. Робота над фільмом тривала  впродовж 2010-2012 років, загалом понад 15 місяців, у результаті котрої глядачі побачать красиву епічну розповідь про історію розвитку і становлення одного з куточків України – Закарпаття.

«Срібна Земля» є новою спробою усвідомлення історичної ролі Закарпаття для України та Центрально-Східної Європи в цілому. Зйомки фільму проводилась у тих самих географічних місцях, про які йдеться у історичних хроніках і розповідях. Незвичний формат документального фільму - це  новий досвід для українського документального кіно, який творці нарекли «епічним документальним кіно». У звуковій палітрі фільму гармонійно поєднані авторська та етнічна музика, зокрема подарунком глядачам буде музична збірка під назвою «Музика Срібної Землі».

Фільм продовжує серію документальних стрічок про історію України. Попереднім проектом є фільм «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941» (2010 рік).

Для активних пластунів відбудеться розіграш відзнак «100-ліття Пласту».

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!