Учні українських шкіл провели онлайн-випускний і зібрали кошти для медиків

1997 0
У межах акції, до якої доєдналося 30 випускників різних українських шкіл, проводили онлайн-зустрічі та обговорювали теми благодійних проєктів.
Фото: ілюстративне/unsplash.com

Фото: ілюстративне/unsplash.com

Випускники різних шкіл по всій Україні доєдналися до благодійної акції «Зодягни лікаря замість випускної сукні», аби зібрати кошти для потреб лікарів та інших медпрацівників. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів координатор ініціативи Олексій Лавриненко.

Протягом першої половини червня молодь, яка завершує шкільне навчання, об’єдналась в межах онлайн-табору програми Будуємо Україну Разом (БУР), щоб підтримати тих, хто допомагає іншим, відзначити свято останнього дзвоника волонтерством та подякувати лікарям.

Читайте також: Скани документів та без випускного. Як школярі Львова завершать навчальний рік

«Використовуючи сервіси відео-зв’язку, комунікаційні можливості соціальних мереж, ми хотіли підтримали лікарів в містах, селищах, їхні поліклініки, амбулаторії, бригади швидкої допомоги. Так, створили подію онлайн-випускного і поєднали потребу підтримки лікарів та можливість залучення молоді», – каже він.

До акції доєдналося 30 випускників різних українських шкіл. Тиждень упродовж вечорів учасники збиралася разом на майстер-класи, обговорення, планування. За розкладом мали знайомство, практичну нелабораторну роботу, класну «класну» годину, батьківські збори без батьків і випускний концерт із трансляцією на Ютюб.

«Із 30 учасників, яких ми запросили, 20 брали активну участь, і 12 реалізували свої мікроакції. Вони зібрали 12 тисяч гривень, які спрямували на потреби лікарів у засобах індивідуального захисту (костюми, респіратори, рукавиці, щитки), а також за них придбали набори постільної білизни у медзаклади, інгалятори та багато іншого», – додає координатор ініціативи.

Читайте також: Easy English на карантин. Підбірка безкоштовних ресурсів, щоб вивчити англійську мову

Серед проєктів, які встигли реалізувати випускники, – скриньки зі збором коштів, благодійний забіг, відео-запрошення для залучення своїх друзів та знайомих. А львів`янка Христина Іванців провела благодійний онлайн-концерт «Зіграй для лікаря», під час якого виконала класичні та авторські твори. Добровільні внески від концерти спрямували на закупівлю обладнання для третього педіатричного відділення Львівської дитячої лікарні на вул. Пилипа Орлика.

Ольга Коваль

Фото і відео із соцмереж БУР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!