Чи відбудуться у львівських школах останні дзвоники та випускні

2181 0
У школах жодних масових заходів не буде.

Цього року навчання у школах завершуватимуть дистанційно, відповідно, про жодні останні дзвоники мова не може йти. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик.

«Кожна школа планує останній день навчання по-своєму: це будуть флеш-моби через Zoom, відеозвернення, привітання від адміністрації для учнів і навпаки. Це буде креативно, бо всі вже освоїли дистанційні технології навчання, то зможуть тим скористатися наступного тижня, 29 травня», – каже вона.

Щодо випускних, то, на думку Зоряни Довганик, це справа батьків, але керівники шкіл кажуть, що випускних не буде. У школах жодні масові заходи не відбуватимуться.

Читайте також: Скани документів та без випускного. Як школярі Львова завершать навчальний рік

Як розповіла у коментарі Tvoemisto.tv директорка львівської гімназії з поглибленим вивченням математики «Євшан» Божена Володимирівна, свято відбудеться в режимі онлайн через відеозвернення, яке готує учнівське самоврядування і вчителі, та включення в Zoom.

«Хоч ми дистанційно, але це для нас святковий день. Випускних не буде, а все інше залежить від рішень щодо послаблення карантину міської комісії ТЕБ та НС», – каже вона.

Водночас керівниця ліцею «Просвіта» ЛМР Жанна Олександрівна зазначає Tvoemisto.tv, що наразі з учнями планують зібратися онлайн та обдумати ідеї для того, як дистанційно провести останній день навчання. Окрім цього, на сайті та Фейсбуку школи розмістять привітання для випускників.

Читайте також: Книги теж проходитимуть обсервацію. Як у Львові працюватимуть бібліотеки

«Цьогоріч зовсім інші умови, тому випускних теж не буде. Ми сподіваємося, що перше вересня відбудеться вже наживо, тоді там зробимо урочисту лінійку, як підсумок минулого навчального року», – додає директорка школи.

Директор гімназії Шептицьких, що на Сихові, отець Олег Ладнюк, у коментарі Tvoemisto.tv розповідає, що детальніше з приводу планів на останній день навчання думатимуть із понеділка. Однак вчителі точно запишуть для випускників подяку, відбудеться дистанційно зустріч з батьками. Традиційних випускних балів у гімназії й раніше не робили, натомість на завершення цього навчального року планували поїздку, та змушені її скасувати.

Нагадаємо, що раніше у Міністерстві освіти і науки України рекомендували не проводити цього року останні дзвоники та випускні, щоб не поширювати коронавірусну інфекцію. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!