Україна отримає безвізовий режим з ЄС одночасно з Грузією

3374 0
Сьогодні, 17-го листопада, Комітет постійних представників країн членів Європейського союзу ухвалив рішення, що безвізовий режим для України набуде чинності одночасно із введенням нового механізму призупинення.
фото:zn.ua

фото:zn.ua

«Безвіз» для України та Грузії стане чинним тоді, коли стартує новий механізм призупинення безвізового режиму, узгодження якого планують завершити найближчим часом, - інформує сайт Ради Євросоюзу.

Читайте також: Що передбачає «безвізовий режим»: 12 нюансів для українців. Інфографіка

Мова йде про запровадження можливості для громадян країн ЄС та України перебувати на територіях один одного до 90 днів протягом 180-денного періоду. Відбудеться воно одночасно із Грузією.

«Надавши зелене світло сьогодні, Рада ЄС продемонструвала свою прихильність безвізовому режиму для громадян України, беручи до уваги, що всі вимоги були виконані. Справжні реформи слід заохочувати", - заявив Петр Яворчик, представник словацького головування в ЄС.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Комітет Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ проголосував за внесення України до списку країн, з якими Євросоюз вводить безвізовий режим. Члени комітету відхилили всі поправки, внесені до позитивної доповіді євродепутата з Болгарії Марії Габріель (Європейська народна партія) щодо українського питання. 

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!