Україна перемогла на Літній Дефлімпіаді та здобула рекордну кількість нагород

1457 0
В України – 138 медалей, 62 з яких – золоті.
Фото/ НПКУ

Фото/ НПКУ

Збірна України стала абсолютним переможцем Літньої Дефлімпіади-2021, що відбувалася у травні 2022 року. Українські спортсмени виграли у фінальному матчі з Францією. У загальному підсумку українці завоювали 138 медалей. Про це повідомили у Національному паралімпійському комітеті України.

Як пише Суспільне, українські спортсмени з першого дня змагань здобували в середньому більше 10 медалей в день та переписували власні рекорди.

Читайте також: Важкоатлет зі Львівщини Богдан Гоза встановив новий світовий рекорд 

Літня Дефлімпіада-2021 завершилася фінальними матчами та марафонськими забігами в неділю, 15 травня. Україна в останній день змагань здобула ще одну медаль – «золото» в чоловічому футболі. В остаточному медальному заліку національна збірна має 138 медалей – 62 золотих, 38 срібних та 38 бронзових. За усіма показниками Україна стала лідером у медальному заліку.

Ще за три дні до завершення змагань Україна достроково виграла залік, а в підсумковому варіанті випередила найближчого суперника на 42 золоті медалі. Тільки США змогли завоювати більше 20 золотих нагород, а усього у них 55 медалей –  це теж другий показник (на 83 менше, ніж в України).

Для довідки

Дефлімпійські ігри – це санкціоновані Міжнародним олімпійським комітетом спортивні змагання найвищого рівня для людей, що не чують.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!