Політична реклама

Українські банки масово звільняють працівників

988 0
Торік загальна кількість банківських відділень по Україні поменшала на 458 точок і на 1 січня 2013 року становила 19,38 тис.

Про це повідомляє "КоммерсантЪ-Украина" з посиланням на дані НБУ.

 
"Причина масштабного закриття і перепрофілювання офісів - оптимізація управління і скорочення адміністративних витрат, зокрема на персонал та оренду приміщень", - пише видання.
 
Банки почали скорочувати філіальні мережі кілька років тому. 2008 року було ліквідовано 43 філії, 2009 року - 222, у 2010 р. - 351. Даних за 2011 рік немає.
 
Окрім того, іноді замість повної ліквідації відділення банки переходили на безбалансову основу, що передбачає виконання обмежених завдань.
 
Такі відділення не займаються питаннями кредитування, а лише розрахунково-касовим обслуговуванням і реалізацією банківських продуктів. При цьому кількість персоналу скорочується до мінімуму (близько 5 чоловік).
 
Однак Нацбанк досі не включав у свою статистику безбалансові відділення, оскільки ті не ведуть бухгалтерського обліку.
 
Нагадаємо, банки також змінюють умови депозитів
 
Також додамо, що у топ найстійкіших банків увійшов лише один український. 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!