Українці можуть «шукати коріння» в єдиній онлайн-базі даних

20109 0
У тестовому режимі запрацювала онлайн-база даних про два мільйони мешканців України, народжених у період 1650-1920 років.
фото: twitter.com

фото: twitter.com

Про початок роботи інтернет-порталу повідомили її творці на сторінці у Facebook. Розробники додали, що сайт тимчасово працює з перебоями через велику кількість відвідувачів. «Ми стартували. Початкова точка відліку 2 млн 561 тисяча осіб. Ще дані про 200 тисяч осіб уже набрано і вони перебувають у процесі адаптації для завантаження масивом. Тож цілком реальний план на початок наступного року – 3 млн», – повідомили розробники бази даних.

Вони додали, що окрім безкоштовного доступу до бази (навігація передбачає пошук за прізвищем, діапазоном дат, регіоном, по мапі тощо), також створили розділ для волонтерів. Для них на сайті викладена перша порція з ще не опрацьованих сканів та фотокопій. Наступні порції будуть викладатися кожні 2-3 тижні.

Як це працює?

Кожен відвідувач при реєстрації отримує власний профіль і можливість створення родового дерева. Система автоматично аналізуватиме введені вами дані і у випадку збігу пропонуватиме варіанти розширення родоводу (ця система наразі ще тестується і розробники очікують, що в липні вона запрацює для усіх користувачів). Існує також можливість відображати свій родовід на мапі, а ще підключати різноманітну статистику для його аналізу.

Читайте також: Де шукати родинне коріння: 13 достовірних джерел

«Принаймні два наступні тижні сайт працюватиме в режимі бета-тестування, тому будемо вдячні за усі зауваження та виявлені баги – писати на відповідну поштову скриньку в розділі контакти.
Упродовж наступних кількох місяців на сайті також запрацює функція обміну повідомленнями, версія бази латинкою та ще декілька корисних для вас ідей», – додають розробники. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!