Політична реклама

Українці не платитимуть за збереження номера

1083 0
Національна комісія з питань регулювання зв´язку та інформатизації прийняла за основу порядок надання послуг із перенесення абонентських номерів (MNP) та використання персональних номерів.Згідно з документом, абоненти, які хочуть зберегти номер при переході в іншу мережу, не здійснюють окрему плату за цю послугу.

Вони платять, як і звичайні абоненти, за базовими тарифами оператора, до якого перейшли, за послуги зв´язку, - зазначає "Львівський портал"

Нарахування окремої оплати за перенесення абонентського номера або користування персональним номером не допускається.

Оператори мають забезпечувати перенесення номера протягом 24 годин у мережах мобільного зв´язку і протягом 7 робочих днів у мережах фіксованого телефонного зв´язку після отримання письмової заяви про перенесення від абонента.

Якщо перенесення абонентського номера пов´язане з необхідністю організації оператором-одержувачем нової абонентської лінії, термін реалізації перенесення може бути встановлений до 14 робочих днів.

У кожному з цих випадків час тимчасової втрати обслуговування абонентського номера при переході не може перевищувати 3 години.

Оператор-одержувач може вимагати від базового оператора відшкодування збитків у разі, якщо базовий оператор не виконує дії, що вимагаються від нього щодо здійснення перенесення номера.

Присвоєння абонентам персональних номерів здійснюється при наданні персональних даних та укладенні договору про обслуговування.

Номерний ресурс, в якому утворюються персональні номери абонентів, не може бути виданий операторам телекомунікацій. Він видається безпосередньо абонентам.

За персональні номери щорічно нараховується плата, яку абоненти платять адміністратору MNP через операторів-одержувачів. Якщо ж абонент користується персональним номером у двох або більше мережах, плата за нього здійснюється через одного з таких операторів-одержувачів. Розмір щорічної плати за такі номери визначаються на договірній основі.

Як раніше повідомляв «proIT» глава НКРЗІ Петро Яцук, користування послугами з персональним номером буде обходитися абоненту приблизно в 60-70 грн / міс.

Нагадаємо, що послуга MNP почне функціонувати в Україні наступного року.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!