Українців попереджають про найхолоднішу за останні 30 років зиму

5738 0
Зими будуть дощовими з хвилями екстремальних морозів.
фото: tribuna.pl.ua

фото: tribuna.pl.ua

Синоптики прогнозують, що зима 2019 – 2020 принесе в Україну найсильніші за останні 30 років морози. Про це повідомляє Український Гідрометцентр із посиланням на Українську кліматичну мережу.

«Цього року довгострокові прогнози обіцяють і тепло з дощами, і рекордні морози зі снігопадами – найсильнішими за 30 років», – кажуть синоптики.

Згідно зі щорічним прогнозом погоди сервісу AccuWeather для Європи, найбільші холоди очікують на території від Фінляндії до України – їх принесуть вітри з Сибіру. Орієнтовно наприкінці січня-лютому 2020 року температура впаде до граничного мінімуму. Чекають і на потужні снігопади.

Щоправда, самі ж метеорологи кажуть, що робити точні прогнози зараз досить складно – клімат «розхитаний». Однак загальні тенденції вже зрозумілі: зими будуть дощовими з хвилями екстремальних морозів.

Раніше стабільні зими забезпечувала Арктика, яка тепер стрімко теплішає, циркумполярний вихор слабне і тому тепле повітря з півдня часто проривається в Арктику, витісняє звідти холодне і в помірних широтах починаються арктичні морози. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!