Політична реклама

Українцям поки що не видаватимуть біометричні паспорти

1743 0
З 1 січня Державна міграційна служба не видаватиме біометричні паспорти, натомість продовжить оформлення закордонних паспортів звичайного зразка. Про це повідомила директор Департаменту паспортної роботи та громадянства Державної міграційної служби України Діна Пімахова.

«Лише після завершення правового врегулювання впровадження біометричних документів, проведення необхідних процедур щодо закупівлі бланків, а також створення інфраструктури і технічного забезпечення підрозділів Державної міграційної служби можна буде говорити про конкретні дати, з яких такі документи почнуть оформлювати. Цілком очевидно, що з 1 січня 2013 року біометричні документи в Україні оформлюватися не будуть, оскільки зазначені вище заходи ще не завершено», - сказала Пімахова. Про це інформує "zaxid.net".

Вона підкреслила, що відповідно до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» Кабінету Міністрів з 1 січня 2013 року доручено розпочати роботи із запровадження оформлення і видачі паспорта громадянина України в регіонах та інфраструктури його функціонування. «Окрім інфраструктури та обладнання, для впровадження біометричних документів необхідно також затвердження низки нормативно-правових актів, що регламентуватимуть технічні описи документів, визначених Законом, а також порядку їх оформлення та видачі», - зауважила Пімахова.

Водночас директор Департаменту паспортної роботи та громадянства ДМСУ відзначила, що до моменту впровадження біометричних документів підрозділи Державної міграційної служби видаватимуть громадянам документи звичного зразка. «Такі документи будуть чинними та не підлягатимуть обов'язковій заміні на біометричні до завершення строку своєї дії», - наголосила вона.

Нагадаємо, 6 грудня набув чинності Закон "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус". Згідно з документом, паспорт міститиме вмонтований чіп із біометричною інформацією: фото людини, відбитки пальців та інформацію про громадянина - власника чинного паспорта.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!